Åge Skinstad gjør comeback i Kollen

Den tidligere langrennsjefen debuterer som speaker under Holmenkollen Skifestival.

Etter ni år som langrennsjef konkluderte Åge Skinstad med at norsk langrenn aldri har stått sterkere. Kanskje er det derfor han ikke kunne motstå tilbudet om å prøve seg som Kollen-speaker i februar.

– En spennende utfordring. Jeg er jo lidenskapelig opptatt av langrenn fortsatt, og synes stemningen i Kollen slår alt annet. Dette blir en fantastisk helg som jeg ser frem til å bidra til, forteller den ferske speakeren.

Norsk suksess gir billett-rush

Skinstad får dermed ansvaret for å skape liv og røre blant publikum på stadion under Holmenkoll-helgen som i år arrangeres én måned tidligere enn vanlig på grunn av VM i skiskyting i mars. Allerede 6. og 7. februar er det duket for Skinstad-show sammen med litt mer rutinerte Ole Kristian Stoltenberg.

LES MER: Se programmet for årets skifest i Kollen.

Daglig leder Kristin Vestgren Sæterøy i Holmenkollen Skifestival er ikke redd for å la en debutant lede det som tegner til å bli en skikkelig publikumsfest. De gode norske resultatene både i hopp og langrenn denne vinteren har nemlig gjort at det allerede begynner å bli få igjen av de mest attraktive billettene.

– Åge er en ekspert på langrenn, samtidig som han vet å lage fantastisk god stemning! Vi trenger feststemte folk med lidenskap for sporten, og det har Åge. Sammen med Ole Kristian får publikum servert en super-duo. Vi forventer nærmere 100.000 mennesker i løpet av helgen, og langtidsvarselet for neste uke er som bestilt. Så langt har vi solgt 17.000 billetter og alt tyder på at vi får en skikkelig festhelg, sier Kristin Vestgren Sæterøy, daglig leder i Holmenkollen Skifestival.